Nyhetsbrev Augusti 2013

Hej Olivia-vänner!


Nu är det dags att starta upp våra aktiviteter igen. Vi har en fullspäckad höst att se fram emot.
Har du som medlem några önskemål eller synpunkter på våra aktiviteter så tveka inte att höra av dig till styrelsen, vi längtar efter att höra ifrån dig.

Vi startar upp höstterminen med att bjuda in till ALLSÅNG!
Kom och njut av en sensommarkväll tillsammans då vi sjunger, äter och umgås. Vi blir även underhållna av Jenny Sellén, ni som var på årsmötet hörde hennes ljuva stämma redan då. Klicka HÄR för att se inbjudan som också kommer i brevlådan.

 

Snart startar våra nätverksträffar igen. Kom du också! Det är helt kravlöst, man kommer när man vill och träffarna blir vad vi tillsammans gör dem till. Samvaro och gemenskap är nyckelorden.

Sundsvalls Nätverk: Måndag 2 september 18:30, Friskhuset, Norra Järnvägsg. 24
Timrås Nätverk: Måndag 2 september 19:00, Böle skola

Dessa nätverk är till för ALLA medlemmar oavsett ålder eller hur länge sen det är du fick ditt besked. Vi kan alla ha utbyte av varandra. Om övriga nätverk kan du läsa på Bcf Olivias hemsida.

Olivia-kören startar för hösten måndag 9 september 18:15 i Granloholms kyrka. Kom och sjung för hälsan med oss! Kontaktperson är Margareta Sellén, 070-170 30 94.

 

I våras gjorde Bcf Olivia en skrivelse till patologen där vi framförde vår oro över de långa väntetiderna som drabbar våra medlemmar. I sitt svar skriver klinikchef Birgitta Höglin bl.a. att de är underbemannade pga. att de inte hunnit rekrytera i den takt de önskade då tre patologer slutade ungefär samtidigt. Från att endast ha varit två personer är de nu fyra av de fem patologer som ska finnas på avdelningen. Till hösten ska de försöka fylla ut med stafett-patologer.

”Under våren hade vi en stor ofrivillig frånvaro som gjorde att vi inte riktigt hann med och då våra olika yrkesgrupper har ett väldigt speciellt och hantverksbetonat arbete går det inte att skola in vikarier i en hast. Nu känner vi att vi börjar komma igång igen och med den satsning på patologin som Landstinget lovat har vi stora förhoppningar på, utöver fler patologer, både att få anställa några fler biomedicinska analytiker och att med dem utveckla några av de nya metoder som också skulle kunna snabba upp processen något.” skriver Birgitta vidare.

Hon avslutar med ett löfte om att ingen ska behöva vänta mer än fyra veckor på ett svar vilket låter positivt, även det kan kännas länge när man är orolig men det är ett steg i rätt riktning. Vill du ta del av hela svaret kontakta då styrelsen så skickar vi det till dig.

EFTERLYSNING: Tycker du om vår medlemstidning Olivbladet och vill att den ska fortsätta komma ut? Då behöver vi din hjälp! Vi behöver medlemmar som vill bidra stort eller smått, både dig som vill jobba i redaktionen och dig som vill skicka in ett enstaka bidrag. Kontakta vem som helst i styrelsen eller redaktionen.

Lördag 21 september bjuder vi tillsammans med Länsförbundet in till en länsträff i hälsans tecken. Klicka på bilden till höger för att läsa mer, den här dagen vill du inte missa det är vi säkra på. Men först ses vi på allsångs-kvällen!

Ha det gott och ta väl hand om er!
Varma hälsningar från styrelsen
Ingrid, Monica, Stina, Isabelle, Marianne, Kristin och Margareta
 

För kontakt med Bcf Olivias styrelse:
Du når oss enklast via info@bcfolivia.se eller vår telefonsvarare 073-077 72 17.
Alternativt kan du ringa någon av styrelsens medlemmar direkt, se hemsidan för uppgifter.

Bröstcancerföreningen Olivia i Medelpad
c/o Monica Guldbrand, Nynäshamnsvägen 3, 857 31 Sundsvall
E-post: info@bcfolivia.se - Telefon: 073-077 72 17
Hemsida: www.bcfolivia.se - Facebook: www.facebook.com/bcfolivia