Nyhetsbrev Juni 2013

Sommarhälsning!

Bröstcancerföreningen Olivia kan se tillbaka på en innehållsrik vårtermin som dominerats av vårt 30-årsjubileum som firades med stor baluns på Stadshuset den 4 maj. I övrigt har föreningen fått en ny ordförande, vi har fått ett alldeles ”eget” smycke uppkallat efter oss i och med samarbetet med ALTI smycken och vi fortsätter oförtrutet arbetet med att försöka förbättra tillvaron för alla bröstcancerdrabbade i vårt område.

Överst på listan just nu står att få ett svar på den kritik vi riktat mot de långa väntetiderna från patologen på Sundsvalls sjukhus, vi hoppas att deras klinikchef ska ta sig tid för ett svar till oss inom kort.

 
     

För dig med kronisk cancer har BRO tagit fram ett specialnummer av tidningen BROFÄSTET. Vill du ha ett ex? Skicka ett mejl till info@bcfolivia.se eller ring
0730-77 72 17. Det är en riktigt intressant tidning.

Är du ung (max 49 år) och har kronisk cancer erbjuder även BRO en särskild rekreationshelg till hösten. För inbjudan och ansökan läs mer på BRO.se

Det finns också diverse rehabiliteringstips på vår HEMSIDA. Du besöker väl den då och då? Där hittar du aktuella aktiviteter, ansökningsblankett till vår gåvofond, historik samt senaste årsmötesprotokollet bland mycket annat.

 

Nu har alla våra nätverk sommaruppehåll med sina träffar men till hösten kör vi igång igen, i Sundsvall och i Timrå, med kören, för kroniker, för unga och för 65 plus. Varmt välkommen att delta du också!

I oktober är det dags för ett nytt nummer av vår egen tidning Olivbladet. Hoppas vi i alla fall. Just nu fattas det många frivilliga för att vi ska få ihop tidningen. Kan du tänka dig att sitta med i redaktionen eller att bidra tillfälligt med en liten artikel eller annat? Hör av dig till oss i styrelsen, vi behöver din hjälp! Det vore väldigt trist om vi inte kan ha kvar vår fina tidning tycker vi.

Vi har verkligen massor av godsaker att erbjuda er i höst. Vad sägs om allsångskväll, en fullspäckad må bra-dag, föreläsningar om bröstkirurgi, oktoberaktiviteter, prova på-yoga samt julfest.  Håll utkik efter mer information!

Först ut är allsångskvällen som kommer att gå av stapeln torsdag den 29 augusti och sedan kommer Länsträffen med länsförbundets 30-årsjubileum lördagen den 21 september.

Missa inte denna heldag på Folkets Park i Sundsvall med påfyllning för kropp och själ. För endast 100 kr får du föreläsning med Carolina Welin, prova på olika aktiviteter, äta en härlig lunchbuffé, lyssna på skönsång med mera. Så vad du gör glöm inte att markera 21 september i din kalender. Inbjudan och info om anmälan kommer i brevlådan.

Men först önskar vi er alla en lång, härlig och avkopplande sommar.
Ta hand om dig efter bästa förmåga, kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv. Hoppas du får möjlighet att samla kraft och energi och må så bra det bara är möjligt.

Varma hälsningar från styrelsen!
Ingrid, Monica, Stina, Isabelle, Marianne, Kristin och Margareta.

Bröstcancerföreningen Olivia i Medelpad
c/o Monica Guldbrand, Nynäshamnsvägen 3, 857 31 Sundsvall
E-post: info@bcfolivia.se - Telefon: 073-077 72 17
Hemsida: www.bcfolivia.se - Facebook: www.facebook.com/bcfolivia