Nyhetsbrev Mars 2013

Hej alla medlemmar och Olivia-vänner!

Ett extra hej och varmt välkommen till alla nya medlemmar som kommit till föreningen sedan årsskiftet.  Ni är mycket välkomna och vi hoppas att ni ska finna ert medlemskap givande. Tillsammans är vi starkare!

Snart är det dags för årsmöte. Det ska bli trevligt att träffa er. Vi ses på Blå Katten, Västra vägen 94 D, den 21 mars kl. 18.00. Vi inleder med en lättare måltid och underhållning av Jenny Sellén. För mer info se hemsidan eller inbjudan som ni fått med posten.

Vi påminner också om ENKÄTEN som kom tillsammans med senaste utskicket. Den finns även på hemsidan, ni har möjlighet att svara till och med sista mars.

 

Tycker du om att skriva?
Olivbladets
redaktion behöver fler medlemmar. Som redaktionsmedlem ska du vara med och utforma tidningen samt ta ansvar för att vi får ihop material till ett nytt nummer innan manusstopp.
ALLA medlemmar är välkomna med bidrag till tidningen, det behöver man inte sitta i redaktionen för att göra. Så snälla, HJÄLP oss med material!
Kanske har du skrivit en dikt, eller vill tipsa om en produkt, en resa eller något annat.
Är du under pågående behandling och kan tänka dig att vi gör ett reportage om dig?
Har du erfarenhet av mat/hälsokost som får dig att må bra eller lindrat en åkomma. Berätta!
Alla slags bidrag till vår medlemstidning är välkomna till info@bcfolivia.se eller prata med någon i styrelsen.

På tal om mat som gör oss frisk. Lars Beckmans kokbok Matfrisk, som vi skrivit om tidigare och som han berättade om på den välbesökta föreläsningen i november, har vunnit en silvermedalj i kategorin hälsa på kokboks-VM i Paris. GRATTIS säger vi från Olivia till Lars och hans två medförfattare.

Föreningen har köpt ett exemplar av boken för utlåning till våra medlemmar. Så är du sugen på att laga något nytt, gott och hälsosamt, hör av dig till Monica i styrelsen så får du låna boken!

Ingen har väl missat att Bcf Olivia fyller 30 ÅR i år! Det ska vi fira med en stor jubileumsfest i spegelsalen i Sundsvalls Stadshus. Varmt välkommen lördag den 4 maj kl. 17.00. Pris 200 kr för medlemmar och 300 kr för medföljande. Vi inleder med mingel och möjlighet att besöka våra utställare, Sköna Under, Österåsens hälsohem & ALTI smycken, fler kan tillkomma. Därefter blir det tre-rätters middag och underhållning varvat med några talare och med lite tur även uppvaktning. Högkvalitativ utlottning på entré-biljetterna, du har bl.a. möjlighet att vinna ett pris skänkt av Janssons Hushållsmaskiner värde 2 500 kr. Vi hoppas på riktigt stor uppslutning till vår jubileumsfest så boka lördag 4 maj i din kalender!

 

 

  Lagom till vårt 30-årsjubileum så har smyckesdesignern Åsa Backman med företaget ALTI smycken tagit fram ett Olivia-smycke. Ett handgjort hänge i äkta silver föreställande en kvinnobyst, storlek 25x15 mm. Smycket kostar 795.- varav ALTI skänker 10 % till Olivias gåvokonto.
Vi är mycket glada för samarbetet med Åsa, besök hennes hemsida www.alti.se eller facebook www.facebook.com/ALTIsmycken för mer info eller för att beställa ditt Olivia-smycke.

BRO anordnar Må bra-helger för unga kvinnor. Är du under 49 år och känner för att komma bort en helg och träffa andra i samma situation så tveka inte, anmäl dig! Dessa helger brukar vara mycket givande. Läs inbjudan från BRO här. Sista anmälningsdag är 30 april. Anmälningsblankett finns även att få från oss i styrelsen.

Till sist en liten påminnelse om att betala medlemsavgiften. Betala 150 kr till Plusgiro 495 47 75-5 eller Bankgiro 5529-0795. Tack för ditt stöd!

Ha det gott, ta hand om er och njut av att dygnets ljusa tid blir allt längre och temperaturen sakta stiger. Och som vanligt, tveka inte att kontakta oss om du har funderingar, idéer eller önskemål. Hoppas vi ses snart!

Varma hälsningar från styrelsen.
Susanne, Ingrid, Monica, Helen, Isabelle, Margareta

Bröstcancerföreningen Olivia i Medelpad
c/o Monica Guldbrand, Nynäshamnsvägen 3, 857 31 Sundsvall
E-post: info@bcfolivia.se - Telefon: 073-077 72 17
Hemsida: www.bcfolivia.se - Facebook: www.facebook.com/bcfolivia