Nyhetsbrev December 2012

Hej Olivia-medlem!

Året som gått
Tack för ett fint år tillsammans. Vi i styrelsen hoppas att du är nöjd med din förening, det har varit väldigt roligt att träffa alla er som deltagit i de olika aktiviteterna. Mest välbesökt var länsträffen, föreläsningarna samt julfesten. Mindre populärt är trädgårdskväll och surströmmingsfest, dessa arrangemang kanske ska förnyas, eller vad tycker du?

Den viktiga kontaktpersons-verksamheten och nätverksträffarna rullar på och fungerar fint. Tack till alla KP och till nätverkens sammankallande. Passar på att påminna er om att skicka in en liten verksamhetsberättelse samt antal deltagare för den här terminen.

Ansökningarna från vårt gåvokonto är väldigt få. Du vet väl att du som medlem kan söka pengar för rehabilitering, hjälpmedel med mera. Ansökningsblankett finns på hemsidan.

2012 var året då Bcf Olivia blev lite mer digital med ny hemsida, facebook-sida och nyhetsbrev via e-post. Vi har på inget sätt glömt de medlemmar som inte använder dator men vi vill hänga med i utvecklingen. Finns det intresse för en enkel datakurs på basnivå för t.ex. hantering av e-post så ordnar vi gärna det.

Oktoberkampanjen
Tillsammans sålde vi rosa produkter för hela 24 000 kr under oktober!
Vi har också med stor tacksamhet mottagit gåvor från Timrå Golfklubb, WF Damklubb och Nedre Tuna Centerkvinnor.

Enkät
Författarna av boken ”Den ofrivillige resenären” vädjar om hjälp. Boken är tänkt att kunna fungera som en personlig rehabiliteringsplan för cancerberörda och nu vill de ha dina synpunkter. Läs mer om arbetet HÄR , eller gå direkt till enkäten.

Träning mot lymfödem
Nästa termin (vecka 3) startar en ny träningsgrupp på Sundsvalls Sjukhus för dig med lymfödem, träningen är en forskningsstudie utförd av Karolinska Institutet. Är du intresserad av att vara med? Kontakta sjukgymnast Ylva Widgren, 060-18 20 12.

2013
Nästa år fyller vår fina förening 30 år. Det kommer vi att uppmärksamma på flera sätt, bland annat med en stor jubileumsfest till våren. Temat för jubileumsåret kommer att vara HÄLSA. Vad är hälsa för dig? Hör gärna av dig med dina tankar kring aktiviteter på tema hälsa. Finns det intresse för t.ex. promenadkvällar?

Den 21 mars 2013 är det årsmöte på Blå Katten i Bergsåker. Skriv upp i almanackan redan nu! Motioner till årsmötet ska vara styrelsen tillhanda senast 31 januari. Vi uppmanar alla medlemmar att verkligen komma och tycka till. Det är vi medlemmar tillsammans som är bröstcancerföreningen Olivia, vad vill vi med vår förening, vad är bra och vad behöver förnyas, alla åsikter är värdefulla så kom du också och delta i föreningens utveckling.

Under 2013 ser vi också fram emot invigningen av en andra strålkanon på Sundsvalls Sjukhus samt det fortsatta arbetet med digitaliseringen av mammografin, som om tidsplanen håller kommer att vara klar till nästa årsskifte.

 

Men nu stundar först julen med allt som hör den till, ta väl hand om er och njut av helgerna. Hoppas ni får må så bra som det bara är möjligt och att det nya året kommer med energi och hälsa till oss alla.

Stor julkram till dig från oss i styrelsen!
Susanne, Ingrid, Monica, Helén, Isabelle & Margareta

 

Bröstcancerföreningen Olivia i Medelpad
c/o Monica Guldbrand, Nynäshamnsvägen 3, 857 31 Sundsvall
E-post: info@bcfolivia.se - Telefon: 073-077 72 17
Hemsida: www.bcfolivia.se - Facebook: www.facebook.com/bcfolivia