Nyhetsbrev November 2012

Hej Olivia-medlem!

Här kommer Nyhetsbrev nr 2 till dig. Vad tycker du om denna nyhet? Vi ser gärna att just DU hör av dig med både ris och ros till oss i styrelsen. Vad vill du med din förening? Alla slags åsikter och funderingar är välkomna!

Oktoberkampanjen
Vi har nu lämnat en lyckad oktober-kampanj bakom oss. Ett stort TACK till alla er som på olika sätt hjälpt till att sälja BRO´s rosa produkter till förmån för Bröstcancerfonden och vår förening.

Medlemsvärvarkampanj
Under november och december satsar vi i Bcf Olivia på att öka medlemsantalet! Varje medlem är viktig, liksom vi självklart är viktiga för våra medlemmar. Men vi behöver också stödmedlemmar för att kunna fortsätta det viktiga arbetet i kvinnornas tjänst, sprida information och vara en utsträckt hand till alla bröstcancerdrabbade. Så därför ber vi om er hjälp! VÄRVA EN MEDLEM – och få en liten gåva ur BRO´s Rosa Bandet-sortiment värde ca 50.-, värva två medlemmar och värdet stiger till 100.- osv. Be din vän fylla i den här blanketten eller använd formuläret på hemsidan, notera i meddelanderutan namnet på den som värvat. Kampanjen pågår året ut.

Föreläsning
En påminnelse om föreläsningen nu på torsdag 15 november kl. 18.30.
Lars Beckman pratar om sin kokbok Matfrisk med god, färgglad och nyttig mat som kan minska risken för cancer och Lena Carlsson föreläser på temat ”Hur bra är de nya läkemedlen?”
Vi håller till i Gröna Salen på Sundsvalls Sjukhus (ingång huvudentrén, ta sedan gågatan till vänster och gå mot apoteket och sjukhuskyrkan så hittar ni oss). Vi bjuder på kaffe/te och smörgås och hoppas på en givande kväll! Har du inte anmält dig ännu så gör det NU, senast måndag 12 november.

 
 

Julfest
Årets julfest går av stapeln torsdag 6 december kl. 18.00 på Restaurang Wretmans i Nacksta (bredvid Fresks). Till det ringa priset av 100.- (starkt subventionerat av Bcf Olivia) får du välkomstglögg, jultallrik med småvarmt, kaffe och dessert. Luciatåg med barn från Skönsmons kyrkas barnkör samt underhållning av Oliviakören. Den som vill ha en julklapp från tomten vid kvällens slut tar med sig ett paket värt ca 50.- att lägga i säcken, sen är det tomten som blandar och ger, kanske får du något som du önskat. Sista anmälningsdag är 30 november. Vi hoppas på riktigt stor uppslutning till julfesten. Varmt välkomna!

Nätverken
Timrås nätverk har firat 10-årsjubileum med 20-talet närvarande medlemmar, både jubilerande och nya medlemmar hälsas välkomna till kommande träffar.
Det ny-gamla nätverket som fått namnet Sundsvalls nätverk har verkligen fått en renässans och har fler deltagare än någonsin, jättekul! Våra träffar är öppna för ALLA oavsett ålder och sjukdomsbild. Varmt välkommen du också!
Nätverket för kroniker är nystartat och fortfarande under uppbyggnad och vi ser gärna fler deltagare. På senaste träffen deltog sex medlemmar som alla tycker att gruppen fyller en viktig funktion.
En fundering: Finns det intresse för ett Nätverk för seniorer? Precis som det inom Unga Oliva finns särskilda frågeställningar kanske man som 65 plus har tankar att vilja dela med likasinnade, eventuellt med träffar på dagtid? Om du tycker detta låter som en lysande idé, hör av dig till styrelsen.

 
 

1177.se/cancer
Webbplatsen 1177.se har en särskild sida med tema cancer.  Sidan är utvecklad i samarbete med läkare, sjuksköterskor och kuratorer som arbetar i cancervården runt om i landet och är tänkt att ge stöd och råd riktat till personer som själva får ett cancerbesked eller lever med cancer – och till deras närstående.

Värmande novemberhälsningar från oss alla i styrelsen.
Tveka inte att komma fram och prata med oss när ni kommer på föreläsningen eller julfesten eller att kontakta oss via telefon och mejl, vi vill gärna ha en dialog med er medlemmar.

Ha det gott och ta väl hand om er!
Susanne, Ingrid, Monica, Helen, Isabelle, Margareta

 

 

Bröstcancerföreningen Olivia i Medelpad
c/o Monica Guldbrand, Nynäshamnsvägen 3, 857 31 Sundsvall
E-post: info@bcfolivia.se - Telefon: 073-077 72 17
Hemsida: www.bcfolivia.se - Facebook: www.facebook.com/bcfolivia